Cultuursmakers

Carpe Diem

Lezing: Europol door Dir.-Generaal mevr. De Bolle

Vanuit zijn hoofdkantoor in Den Haag (Nederland) verleent Europol de lidstaten bijstand bij het voorkomen en bestrijden van alle vormen van zware internationale en georganiseerde misdaad, cybercriminaliteit en terrorisme. Vandaag geeft Dir. Gen. mevr. C. De Bolle ons een inkijk in dit instituut.

Datum: 08/11/2024
Uur: 19:30
Deuren open: 19u.
Plaats: St. Jozefschool
Adres: Schoolstraat 1, 9290 Overmere
Prijs leden: 7
Prijs niet-leden: 10
Prijs voorverkoop: 7
Thema: Wetenschap en techniek
Type: Reportage of lezing

Europol is het EU-agentschap voor rechtshandhaving. Het werd opgericht in 1995 met als doel de samenwerking tussen de politiediensten van de EU-lidstaten te verbeteren en de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit te ondersteunen.

Vanuit het hoofdkantoor in Den Haag (Nederland) verleent Europol de lidstaten bijstand bij het voorkomen en bestrijden van alle vormen van zware internationale en georganiseerde misdaad, cybercriminaliteit en terrorisme. Europol werkt ook samen met vele niet-EU-partnerlanden en internationale organisaties.

Grootschalige criminele en terroristische netwerken vormen een beduidende bedreiging voor de interne veiligheid van de EU en voor de veiligheid en de bestaansmiddelen van haar burgers. 

Mevrouw C. De Bolle is de huidige directeur-generaal van Europol en de eerste vrouw in deze functie, is een voorstander van een sterke samenwerking tussen politiediensten in de EU. Ze is ervan overtuigd dat deze samenwerking essentieel is om de strijd tegen grensoverschrijdende criminaliteit te winnen.

Onder leiding van mevrouw De Bolle werkt Europol elke dag aan een veiliger Europa. Het agentschap doet dit door:

  • Analyses te maken van criminele trends en ontwikkelingen.
  • Operationele steun te verlenen aan politieonderzoeken.
  • Europol werkt samen met alle EU-lidstaten, maar ook met niet-EU-landen en internationale organisaties. Zo draagt het agentschap bij aan een veiliger wereld.

Wil jij weten hoe Europa veiliger wordt gemaakt? Achter de schermen werkt een eliteteam aan het ontmaskeren van de gevaarlijkste criminelen. Benieuwd hoe zij te werk gaan? Schrijf dan snel in, zie knop bovenaan rechts en ontdek de spannende wereld van Europol.

<
>
x