Cultuursmakers

Damme

Zondagse Matinee 'op zijn Engels' -VOLZET

Theater: 'Leven (en lijden) met de Britten' met Lia Van Bekhoven. Deze 71-jarige journaliste is inmiddels 48 jaar correspondente voor de Vlaamse radio en televisie. Ze brengt het reilen en zeilen van de Britten, gezien door haar ogen. Daarop volgt (vrijblijvend) een afternoon tea.

Datum: 02/02/2025
Uur: 14:00
Deuren open: 13u30
Plaats: Cultuurfabriek Sijsele
Adres: Stationsstraat 22, 8340 Sijsele-Damme
Plaats van bijeenkomst: Cultuurfabriek Sijsele
Prijs leden: €16 Theater of €36 Theater + Afternoon tea
Prijs niet-leden: n.v.t.
Type: Podiumactiviteit - theater

Deze activiteit sluiten we vervroegd af wegens VOLZET! We danken u voor de talrijke inschrijvingen.

Jawel, je leest het goed: bij het begin van de zomer 2024 alvast deze aankondiging voor putje winter 2025: een 1e voorsmaakje van ons jaarprogramma 2025.

Zondag 2 februari is de datum om nu al met stip te noteren en er bij te zijn: NU INSCHRIJVEN bij ons want een buitenkans om op de eerste rijen te zitten in de Cultuurfabriek (Stationsstraat 22, Sijsele - Damme). Bovendien voor een niet te evenaren prijskaartje. Ons aanbod geldt tot en met 15 juli 2024.

LIA VAN BEKHOVEN: gaat het belletje rinkelen ? Inderdaad, de Nederlandse 71-jarige journaliste uit Noord-Brabant die al sedert 1976 (48 jaar !!!) de correspondente is voor de Vlaamse radio en televisie om het nieuws uit Londen en het Verenigd Koninkrijk te verslaan. Een gekende, warme aangename stem in de media en bij velen niet onbekend ?! Zij komt éénmalig naar Damme voor haar theatertour doorheen Vlaanderen en dit mogen wij zeker niet missen.

Leven (en lijden) met de Britten:

Wat doe je als je wordt uitgenodigd voor een tuinfeest op Buckingham Palace en hoe heeft Brexit het leven in Engeland veranderd ?

Toen Lia zich eind jaren zeventig (vorige eeuw) in Londen vestigde kon je nergens filterkoffie krijgen, hadden Britse huizen vloerbedekking in het toilet en moest prins Charles nog aan zijn eerste huwelijk beginnen.

Sindsdien versloeg ze, vooral als de ‘stem uit Londen’ alle belangrijke en minder belangrijke ontwikkelingen die zich in het land afspeelden: van vredesonderhandelingen in Noord-Ierland tot het fenomeen Boris Johnson, de opkomst van Harry Potter en de dood van prinses Diana.

Van alle journalistieke opdrachten is de vraag naar verhalen over het wel en wee van de royals de meest constante gebleven. Anglofiel is van Bekhoven nooit geworden, wel een ‘Nederlandse Londense’.

In deze theatertour informeert ze op haar typische onderhoudende toon hoe je als correspondent voor Nederlandse en Vlaamse media aan de verhalen komt, wat voor mensen de Britten zijn om mee te leven en wat ze aan had op dat bewust tuinfeest !

Na de voorstelling is er vrijblijvend kans voor een ‘Britisch ritual’: een unieke & traditionele uitgebreide “Afternoon Tea”,  onbeperkt thee en een groot bord met hartige en zoete hapjes (“scones”). We gaan dus echt de Britse toer op want ook de “Pub” is uiteraard open voor een wijntje of biertje tussendoor.

INSCHRIJVEN KAN NIET MEER! We zijn VOLZET!

Uitziend naar uw aanwezigheid onze groet,

Het bestuursteam : Micheline, Annie, Tine, Rita, Françoise, Roland, Johan

(*) Lid worden kan nog steeds via de Cultuursmakers-pas à €20,00, geldig tot 31/12/2024  voor het ganse gezin! 

<
>
x