Cultuursmakers

Brussel Elsene-Etterbeek

Een avond met en over Jacques Brel

Jacques Brel is een bekende figuur en een zeer verdienstelijk kunstenaar. Jean Mossoux, een achterneef van Jacques, brengt ons deze avond herinneringen aan Jacques Brel gelardeerd met woord en lied. De presentatie gebeurd in het Nederlands en de teksten van de liederen in de taal waarin ze gesteld zijn.

Datum: 14/12/2023
Uur: 20:00
Deuren open: 19:30
Plaats: Gemeenschapscentrum Elzenhof
Adres: Kroonlaan 12, 1050 Elsene
Plaats van bijeenkomst: Elzenhof
Prijs leden: 8€
Prijs niet-leden: 10€
Thema: Muziek
Type: Reportage of lezing
Beschikbare plaatsen: 46

Jacques Brel is vooral bekend in het Frans en de Fransen zouden hem graag willen toe-eigenen maar het blijft zo dat hij van Vlaamse oorsprong is en Vlaamse kenmerken vertoond. Jacques Brel hield van Vlaanderen, daarvan getuigt "Le plat pays qui est le mien". Jean Mossoux is een achterneef van Jacques en komt ons deze avond vertellen over Jacques en zijn band met Vlaanderen. Dit verhaal wordt gelardeerd met liedjes en muziek van Brel. Er zal mogelijkheid zijn tot interactie en voor het stellen van vragen. Na de voorstelling is de bar van Elzenhof geopend en dat geeft dan de mogelijkheid om na te praten.

U wordt verzocht de deelnameprijs te storten op rekening BE 70 9734 61011025 t.n.v. Cultuursmakers Elsene-Etterbeek

Gemeenschapscentrum Elzenhof is gelegen vlakbij de halte Blyckaerts van de lijnen, 38, 60 en 95 en niet ver van de halte Mouterij van tram 81; ook de halte Idalie van de buslijnen 34 en 80 ligt niet ver van het Elzenhof.

<
>
x