Cultuursmakers

Brussel Elsene-Etterbeek

Van internationale wanorde naar een nieuwe wereldorde

De heer Frans van Daele, Minister van Staat, geeft een lezing in gemeenschapscentrum Elzenhof te Elsene op donderdag 17 oktober '24 om 20u. De heer van Daele was als diplomaat verbonden aan de FOD Buitenlandse zaken en hij was kabinetchef van Herman van Rompuy als voorzitter van de Raad van de Europese Unie en kabinetchef van Koning Filip.

Datum: 17/10/2024
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:30
Deuren open: 19
Plaats: Elzenhof
Adres: Kroonlaan 12, 1050 Elsene
Plaats van bijeenkomst: Gemeenschapscentrum Elzenhof
Prijs leden: 10€
Prijs niet-leden: 12€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Reportage of lezing
Beschikbare plaatsen: 47

Deze lezing van een diplomaat betreft de overgang van internationale wanorde naar een nieuwe wereldorde. De lezing wordt georganiseerd door Cultuursmakers Elsene-Etterbeek en Cultuursmakers Anderlecht. De heer van Daele, die omwille van zijn verdiensten op nationaal en internationaal niveau tot baron geadeld werd door de Koning, was nauw betrokken bij het zoeken van oplossingen voor binnenlandse en buitenlandse problemen en dit zowel bilateraal als internationaal bij de Verenigde Naties. Omwille van zijn activiteiten in binnen- en buitenland werd hij door de Koning tevens tot Minister van Staat benoemd.
De Europese Unie heeft nu op hem een beroep gedaan om de naleving van de vrijheid van levensbeschouwing op te volgen en te bevorderen.
Na zijn lezing zal het mogelijk zijn hem vragen te stellen en men mag ervan uitgaan dat daarop een doorleefd en interessant antwoord zal volgen.
Gemeenschapscentrum Elzenhof ligt vlak bij de halte Blyckaerts van de buslijnen 38, 60 en 95 en op wandelafstand van de halte Idalie van buslijnen 34 en 80 en de tramhalte Mouterij op lijn 81, ook de spoorweghaltes Mouterij en Brussel-Luxemburg liggen op wandelafstand.

<
>
x