Neem deel aan een bedrijfsbezoek met een preuvement en koffie en vlaai
Datum: | 18/09/2024 |
Uur: | 14:00 |
Uur van samenkomst: | 13:45 |
Deuren open: | 13u45 |
Plaats: | 't Slakkenhuys |
Adres: | Meijelsedijk 57, 6035 Ospel (Nederland) |
Prijs leden: | 19 € |
Prijs niet-leden: | 23 € |
Thema: |
Wetenschap en techniek |
Type: | Groepsbezoek |
Wij krijgen een geleid bezoek in de escargotskwekerij ’t Slakkenhuys, een professionele onderneming die op biologische en natuurlijke wijze slakken van het soort “Gros Gris” kweekt en bereidt. De Gros Gris is een smakelijke variant van de bekende wijngaardslak en onderscheidt zich door malsheid en smaak. Ze worden gekweekt onder de naam Peelslakken.
Gegaarde escargots en eenvoudig te bereiden escargotsgerechtjes vinden hun weg via horeca en speciaalzaken. Heel specifiek is dat de slakken "geslacht" worden, d.w.z. dat de ingewanden verwijderd worden, en wat overblijft is het pure vlees: de slakfilet.
We krijgen ook een proevertje en een drankje tijdens de rondleiding.
We sluiten af met koffie en vlaai ....
Deelnameprijs: 19 € voor leden, 23 € voor niet leden.
Inschrijven voor 13 september bij joskalders@skynet.be of online.
© 't Slakkenhuys
© 't Slakkenhuys