Cultuursmakers ook thuis voor projecten

Enkele maanden geleden kwamen Charlotte en Kathleen, twee Gentbruggenaren met een hart voor Cultuur en de Gentbrugse samenleving, aankloppen bij Cultuursmakers. Of we hun project ‘Hartstocht’ niet onder onze vleugels konden nemen? 

Hartstocht is een cultureel buurtproject waarbij kunstenaars en cultuurliefhebbers uit Gentbrugge samengebracht worden om verbindingen te creëren. Hartstocht sluit daarmee naadloos aan bij de visie en missie van Cultuursmakers. We moesten dus niet lang nadenken over een samenwerking.

Wat is Hartstocht precies?

Hartstocht is een kunstzinnige wandeltocht van living naar living die Gentbruggenaren en geïnteresseerden een unieke kijk geeft in verschillende huiskamers van creatieve Gentbruggenaren. Het is een blik achter de schermen van iemands leven, wat hem/haar drijft en waar die persoon voor staat. Op elke locatie is er een artistieke performance die authenticiteit uitademt en voor ontmoeting en verbinding zorgt tussen artiest en publiek in een warme, gezellige sfeer.

Het werd een project waarbij de organisatoren, artiesten, gastgezinnen en vrijwillige gidsen samen het eigenaarschap hadden voor een gemeenschappelijk project. Cultuursmakers zorgde niet alleen voor praktische en inhoudelijke ondersteuning, maar gaf de organisatoren ook de zekerheden die eigen zijn aan de werking van een koepelvereniging (verzekering, publiek, structuur). Hartstocht werd een succesvol event dat bijzonder gesmaakt werd door alle betrokken partijen. Het bracht ook een nieuw publiek in contact met Cultuursmakers en kan een inspiratiebron zijn voor toekomstige gelijkaardige samenwerkingen. Een win-win voor iedereen dus!

Wil je meer weten over dit project of heb je zelf ideeën voor gelijkaardige samenwerkingen? Laat het ons weten! info@cultuursmakers.be.

<
>
x