Cultuursmakers

Oostende

Mario, morgen gadegij naar de dokter!

Cultuursmakers en Liga Autisme Vlaanderen brengen theatervoorstelling over autisme

Mario, morgen gadegij naar de dokter!

 

Cultuursmakers vzw en Liga Autisme Vlaanderen kondigen met trots aan dat ze dit najaar een bijzondere theatervoorstelling over autisme presenteren.

 

Mario De Koninck, beter bekend als cartoonist AAaRGh…, maakte met ‘Mario, morgen gadegij naar de dokter!’ een krachtige voorstelling die een unieke kijk geeft in het leven van een getalenteerd kunstenaar. 

 

Mario heeft autisme. Maar dat weet hij niet. Niemand weet dat. Tot zijn 31ste. Dan krijgt hij de diagnose, een jaar nadat zijn leven voorgoed veranderde. Een voorstelling met antwoorden. En humor. Is het toeval dat hij cartoonist is? Waarom krijgt hij stress van frieten? Waarom kijkt hij door het raam van hotelkamers? Wat doet hij op zijn 80ste? Waarom slaat hij bloemen kapot?

 

“Geweldige voorstelling. Eindelijk het verhaal verteld vanuit de invalshoek van iemand die zelf autisme heeft. Lachen en ontroering.”
 

Mario vertelt over de uitdagingen waarmee mensen met autisme dagelijks worden geconfronteerd en laat kennismaken met hun opmerkelijke perspectieven, talenten, sterktes en zwaktes.

 

Samenwerking Liga Autisme Vlaanderen en Cultuursmakers
Mario De Koninck is geen onbekende voor Cultuursmakers. In 2022 kaapte hij de prijs voor beste Vlaamse inzending weg bij de internationale cartoonwedstrijd van Cultuursmakers. “Sindsdien volgen we hem en zijn we bijzonder gecharmeerd door zijn werk. Toen hij ons vertelde over zijn plannen om een theatervoorstelling over autisme te maken, waren we meteen enthousiast”, aldus directeur Christoph De Boeck. “De missie van Cultuursmakers is immers om mensen en cultuur te verbinden en zo veel mogelijk mensen samen van cultuur te laten genieten. Daarbij hebben we altijd aandacht voor het wegwerken van mogelijke ‘barrières’ en het doorbreken van taboes. We zetten dus met plezier onze schouders mee onder dit initiatief. Net als de Liga Autisme Vlaanderen. 

De voorstelling gaat dit najaar op tournee door Vlaanderen. Er zijn onder meer voorstellingen in Mechelen, Aalst, Deinze, Oostende, Grimbergen, Peer, Mechelen … 

 

Op dinsdag 22 oktober 2024 komt de voorstelling naar onze regio, meer bepaald naar CC De Grote Post, Henri Serruyslaan 18A in 8400 Oostende om 20u00.

Tickets kosten 17.5 euro. Leden van Cultuursmakers betalen 15 euro per ticket.

Vanaf 10 juni 2024 kunnen tickets besteld worden via het UiTloket Oostende en via deze link.

 

Een overzicht van de volledige speelkalender vind je op https://www.cultuursmakers.be/nieuws/theatervoorstelling-mario-morgen-gadegij-naar-de-dokter

 

 

 

 
 
 
 

 


CULTUUR SMAAKT BETER SAMEN!

Cultuursmakers vzw is een sociaal-culturele vereniging, actief in Vlaanderen en Brussel. Onze groepen vrijwilligers organiseren een waaier aan culturele activiteiten. En dat alles met één doel: zo veel mogelijk mensen samen van cultuur laten genieten. Want cultuur smaakt beter samen! Onze vereniging bestaat sinds 1922 en krijgt de steun van de Vlaamse overheid.

<
>
x